Hozd ki magadból a zsenit!

Regisztrálj és indulj el!

A tudomány
legyen veled!

0 nap 0 óra 0 perc 0 m.perc

A versenyről - szabályok

2018. március 18-án 24 óráig lehet regisztrálni a háromfős csapatokat. Ha egy csapat mindhárom tagja nem regisztrál március 18-án 24 óráig, akkor a csapat egyik tagja sem tudja elkezdeni a játékot.

Az online fordulót március 19. és április 3. között rendezzük meg. Minden feladatblokk kezdőnapján (beleértve a hétvégéket is) 18:00 órakor indítjuk az egyes feladatcsoportokat (az ún. fordulókat). A csapatok minden fordulóban 2 feladatot, minden fordulóra 2 napot kapnak. Ezt az Időzítés alatt lehet figyelemmel kísérni a honlapon. Minden csapat a leadott feladatokra pontokat kap. Később is elkezdheti egy csapat a feladatokat megoldani, miután egy forduló határideje lejárt, de akkor a helyes megoldás kevesebb pontot ér. Minden megkezdett újabb fordulóval 5%-kal kevesebbet ér minden korábbi meg nem oldott feladat.

A feladatok mindhárom csapattag számára elérhetők a saját egyedi azonosítókkal (email cím, jelszó) a főoldalon történő bejelentkezést követően. A bejelentkezés az oldal fejlécében található "Belépés"-re történő klikkeléssel érhető el az online forduló kezdési időpontjától. A megoldást NEM kell mindhárom tagnak beküldenie, azt elég egyvalakinek a csapatból megtennie. Éppen ezért, ha valamelyik csapattag jóváhagyta (ráklikkelt a BEFEJEZEM gombra) a megoldást, akkor már nincs több lehetőség módosításra, ezért jól gondoljátok azt át!

Célszerű tehát átbeszélni a megoldást közösen (személyesen v. chat) és csak azután beküldeni azt egyvalakinek a csapatból.

Nem javasoljuk, hogy az egy iskolából érkező csapatok összedolgozzanak, és ezzel az egyes csapatok egyéni eredményét elértéktelenítsék. Hiszen a verseny során a legjobbakat keressük. Ezen kívül egy és ugyanazon iskolából csak egy csapat (a legjobb) kerülhet a döntőbe.

2018 április 4-én kerül kihirdetésre azon 5 csapat, akik majd 2018. április 11-én a százhalombattai Dunai Finomítóban részt vehetnek az élő döntőn. A Döntőbe jutás feltétele hogy a csapat a Döntőbe jutáshoz az online forduló pontozása alapján bekerüljön a legjobb 5 csapatba, valamint megfeleljen a RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK-ben leírt követelményeknek.

A Szervezők fenntartják a jogot, hogy pontegyezőség esetén plusz feladat(ok) kiírásával döntsék el a továbbjutást, illetve abban az esetben, ha ezután sem lehet egyértelműen eldönteni a továbbjutó csapatokat, azt a Szervezők sorsolással döntsék el.

Egy iskolából csak egy csapat kerülhet az élő döntőbe. Ha tehát egy iskolából az online forduló rangsora ill. a pontszáma alapján több csapat is bejutna a döntőbe, úgy csak a legtöbb pontot elérő csapat szerezhet jogot a továbbjutásra. Amennyiben egy iskolán belül pontegyezőség alakul ki, úgy a Szervezők a csapatok döntésére bízza a továbbjutó kiválasztását.

Az élő döntőn a csapat mindhárom tagjának jelen kell lennie, ez alól csak kivételesen indokolt esetben lehet kivételt tenni, amennyiben ezt a csapat előre jelzi a Szervezőknek.

Mivel a honlapon tartjuk a kapcsolatot az induló csapatokkal, így kérjük, a csapatok kövessék azt figyelemmel.

A legeredményesebb iskola: azokat tekintjük a legeredményesebb iskoláknak, amelyek a legtöbb olyan csapatot állítják ki az online fordulóra, amelyek végigjátsszák a versenyt és minden kérdésre értékelhető választ adnak. Ha nem lehet az on-line forduló végén egyértelműen eldönteni, melyek a legeredményesebb iskolák, akkor a Játék szervezői fenntartják a jogot, hogy sorsolással döntsék el azt.